Receptas: Fazanų sriuba


Sudėtis:fazanu sriuba
  • 1 fazanas, nupeštas, išdarinėtas ir surištas,
  • 125 ml grietinėlės,
  • 550 g lęšių,
  • 1,7 l vandens,
  • 1 svogūnas,
  • 1 poras (tik baltoji dalis),
  • 1 čiobrelio šakelė,
  • 1 lauro lapas,
  • druskos ir pipirų.

Gaminimas:

Nuplaukite lęšius ir sudėkite į puodą su vandeniu, supjaustytu svogūnu, poru, čiobreliais ir lauro lapu. Pasūdykite ir virkite apie 1 valandą, kol lęšiai taps itin minkšti. Tuomet juos išimkite, o virimo skysčio neišpilkite.Druska ir pipirais įtrinkite fazaną, apipilkite ištirpintu sviestu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol šiek tiek apkeps.Atskirkite mėsą nuo kaulų, krūtinės mėsą atidėkite, o likusią sutrinkite ir sudėję kartu su lęšiais trinkite toliau, kol sriuba taps vientisai tiršta, pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su lęšių nuoviru.Pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir patiekite sudėję ant viršaus fazano krūtinėlę, pabarstykite žalumynais.

Atgal